Itaalia erba

Itaalia, ajaloolise hoone renoveerimise tõhustamine – laserskaneerimine ja online keskkond.

Asukoht: Erba, Põhja-Itaalia.
Hoone: 1980ndatest pärit villa.
Eesmärk: Hoone mõõdistusprojekti loomine, eesmärgil renoveerida hoone, säilitades hoone ajalooline väärtus ning ajakohastades, samal ajal selle funktsionaalsust.
Kasutatud tehnoloogia: NavVis VLX 3 laserskaneerimine, pilvepõhine andmetöötlus.

Väljakutse – ajaloolise hoone renoveerimise keerukus.

Vanade hoonete renoveerimine on sageli keeruline ja nõuab täpset eeltööd, et mõista hoone struktuuri hetkeolukorda. Traditsioonilised mõõdistusmeetodid, mis hõlmavad korduvaid kohapealseid külastusi, võivad olla aeglased ja kulukad. Eriti, juhul kui hallata on vaja hoonet, mis asub sinu koduriigist väljas.

Lisaks tekivad sageli arusaamatused või kommunikatsiooniraskused kui meeskond koosneb rahvusvahelistest spetsialistidest.

itaalia erba

Lahendus – laserskaneerimine ja online pilvepõhine koostöö.

Mõisa renoveerimisprojekti keskmes oli täpse 3D/2D alusplaani loomine, mis kajastas villa keerulist arhitektuuri ja võimaldas täpset planeerimist.

Lahenduseni jõuti läbi 3D mõõdistamine, mis võimaldas luua nii 2D alusplaani kui ka digitaalset 3D alusplaani, mis oli kõigile meeskonnaliikmetele kättesaadav pilvepõhises online-keskkonnas.

3Di kasutas NavVis VLX 3, liikuvat laserskannerit, mille abil koguti andmeid millimeetri täpsusega. Andmetest loodi punktipilv, mis sisaldas kõiki hoone mõõtmeid ja detaile.

Punktipilv salvestati veebikeskkonda, kus kogu meeskond sai sellele igal ajal ligi, võimaldades tõhusat koostööd ja ajakohast teavet kogu projekti jooksul. Antud olukorras, kus oli kaasatud rahvusvaheline meeskond, ei olnudki, muud lahendust kui online keskkonna loomine.

Punktipilv – kolmemõõtmeline täpsus. Miks?

Punktipilv on detailne 3D andmestik, mis hõlmab kõiki hoone detaile ja struktuurseid nüansse. Tegemist on miljonite punktide koguga, mis kõik tähistavad geomeetrilist asukohta, moodustades kokku täpse kujutise mõõdistatud objektist. 

Selle abil said arhitektid, insenerid ja ehitajad reaalajas ligipääsu hoone täpsetele mõõtmetele ja konstruktsioonilistele omadustele, ilma vajaduseta pidevalt objekti külastada.

Loe rohkem punktipilve ja selle töötluse võimalustest siit.

Tulemus – kiirem, tõhusam ja täpsem renoveerimisprotsess.

itaalia erba

Tänu laserskaneerimise ja punktipilve tehnoloogia kasutamisele, pani Erba villa omanik, oma renoveerimise projektile kindla aluse, tagades täpsed ruumiandmed, mille järgi renoveerimist teostada.

Pilvepõhise lahenduse abil sai rahvusvaheline meeskond teha koostööd sujuvamalt, vähendades korduvate objekti külastuste vajadust ja parandades planeerimisprotsessi kiirust.

Täpsete andmete pidev kättesaadavus ühises digitaalses keskkonnas võimaldas varakult tuvastada võimalikke probleeme ning vähendas kommunikatsiooniraskusi, aidates säilitada hoone ajaloolist väärtust ja tõhustada kogu renoveerimistööd

TEKKIS KÜSIMUS?

Võta ühendust meie aeromõõdistamise meeskonnajuhiga või täida ära kontaktivorm ning võtame sinuga ise ühendust!

Andrei Bljahhin
AEROMÕÕDISTAMINE

andrei@3di.ee

(+372)

    vGIS ehituses: AR ja VR innovatsioon

    Viimastel aastatel on tehnoloogiline areng ehitussektoris kiirenenud, digitaalne info jõuab üha tihedamini otse ehitusplatsile, mille

    12 000 lennatud kilomeetrit, 1000 lennutundi ning 200 000 investeeritud eurot. Millist väärtust pakub Eesti suurim drooni laevastik?

    Droonid ehitussektoris Droonid on vaid üks osa suuremast, neljandast tööstusrevolutsioonist, mida võib määratleda, kui füüsiliste,

    3D andmed annavad ajaloolastele uued võimalused

    Tänapäevased 3D andmekorje meetodid on muutunud kiiremaks, täpsemaks ja mugavamaks. Andmeid saab korjata nii droonide,

    Kõrgtehnoloogilised droonid põllumajanduses on tulnud, selleks, et jääda

      Põllumajanduse ülevaade Eestis. Vaid mõni hetk tagasi elasid inimesed ajas, mil põldu hariti härgade

    3Di: 3D-info ning innovatsioon

    Kuidas sündis bränd nimega 3Di?

    Must lammas: Ehitussektor

    Miks on ehitus jäänud teistest sektoritest maha ning mida on Eesti teinud selle muutmiseks?  

    Pühalepa Kiriku mõõdistamine

    3Di järgmiseks kultuurimälestise alla kuuluvaks Heritage objektiks on Hiiumaal asuv Pühalepa Kirik.